Nieuws uit Brukske

Lever straffeloos uw steekwapen in!

dinsdag 5 oktober 2021


 

In de Week van de Veiligheid doet gemeente Venray mee aan de landelijke inleveractie van steek- en nepwapens. Iedereen kan dan anoniem en straffeloos zijn/haar wapen inleveren. Daarmee dragen we met z’n allen bij aan het veiliger maken van de samenleving. Wapens horen daar niet in thuis. De Week van de Veiligheid is dit jaar van 11 tot en met 17 oktober.


Wapenbezit neemt toe

Wapenbezit neemt vooral onder de jeugd en jongvolwassenen de laatste jaren toe. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Veel jongeren staan onvoldoende stil bij de gevolgen van hun gedrag. Niet alleen voor het slachtoffer. Maar ook voor de dader zelf, bijvoorbeeld door een strafblad. Daarom is bewustwording zo belangrijk. Deze campagne is een begin, maar het is zeker ook belangrijk dat de sociale omgeving van jongeren de risico’s van wapenbezit bespreekbaar maakt. Dat kan de school zijn, het jongerenwerk, maar ook de ouders kunnen hierover een gesprek aangaan. Handvatten om dit gesprek goed te kunnen voeren vindt u hier.

 

Inleverpunten

Om het wapenbezit tegen te gaan organiseren het ministerie van Justitie en Veiligheid, de politie en het OM een inleveractie. Ook de gemeente Venray doet hieraan mee. Wij nodigen iedereen uit om zijn/haar steek- en nepwapens in te leveren. Dat kan makkelijk en anoniem bij het politiebureau in Venray, Leunseweg 4 in Venray. Inleveren bij andere politiebureaus mag uiteraard ook. Op de digitale landkaart vindt u een overzicht van alle inleverpunten. Deze zijn herkenbaar door de poster die voor het raam hangt.

Nogmaals: u loopt geen risico om bestraft te worden voor het wapenbezit.

Terug naar wijknieuws logo wijkteam brukske