Nieuws uit Brukske

Terugblik bijeenkomst “Versterk onze wijk Brukske”

maandag 20 juni 2016

Vrijdag 3 juni vond in het MFC Brukske de bijeenkomst “Versterk onze wijk Brukske” plaats. Deze avond werd georganiseerd door het Wijkteam Brukske en Brug in de Wijk. Zij hadden de handen ineen geslagen om verbinding te creëren in de wijk. Tevens was het een avond om kennis te maken met Brug in de Wijk en het Wijkteam Brukske. 

Het voorwoord, een couplet uit een lied, gaf al een beetje de insteek aan van de avond:
 

Als alle mensen op aarde,
Hand in hand tezamen gaan,
Krijgt het leven veel meer waarde,
Breekt eindelijk de vrede aan!

Er is geen sprake van oorlog in de wijk, maar de kern zit hem in dat er verbinding gaat ontstaan tussen de wijkbewoners. Dit begint met het elkaar leren kennen en weten te vinden.

Alle actieve groepen en organisaties uit het Brukske zijn persoonlijk benaderd voor deze avond. Zij konden zich presenteren via een pitch. Daarnaast was een infomarkt in de zaal georganiseerd, waar bezoekers meer informatie konden krijgen.

Tussen de pitches door waren er pauzes en werden hapjes uitgedeeld, gemaakt door Touria Ghomari van Brug in de Wijk. De avond werd aan elkaar gepraat door Gerard van den Buijs.

De conclusie:

Er is zoveel te doen in het Brukske: van eten tot sporten, hobbyclubs en bewoners die iets voor anders bewoners doen. Kortom, te veel om op te noemen.

Tijdens de bijeenkomst werd meerdere malen aangehaald dat we trots mogen zijn op onze wijk, waarin zoveel gebeurt. Er zit kracht in ’t Brukske!

Na afloop konden de aanwezigen een evaluatieformulier invullen. Aan de eerste reactie lijkt het dat iedereen terugkijkt op een enthousiaste avond, met veel betrokkenheid.

Brug in de Wijk en Wijkteam Brukske

Terug naar wijknieuws logo wijkteam brukske