Nieuws uit Brukske

Terugblik op “dag van de wijk” in het Brukske op 11 september 2016

vrijdag 23 september 2016

Op 11 september jl. vond in het Brukske de “dag van de wijk” plaats. Ondernemers, maar ook lokale organisaties in de wijk konden hun spullen en activiteiten in een kraam aan de bewoners van het Brukske presenteren. Ook verlootte het Wijkplatform diverse mooie prijzen in de prijzentombola.  Het wijkteam Brukske mocht deze dag uiteraard niet ontbreken en was met diverse wijkteamleden aanwezig.

 

Afval en sloop winkelcentrum

Wijkteamleden vroegen naar wijkbewoners wat zij van de wijk vinden en wat verbeterpunten zijn voor de wijk. Veel gehoorde antwoorden waren dat de meeste bewoners met veel plezier in het Brukske wonen, maar dat de afvalproblematiek een doorn in het oog blijft. Ook het oude winkelcentrum werd meerdere keren als aandachtspunt genoemd. Gelukkig is er nu meer duidelijkheid over de bouw van het nieuwe winkelcentrum (begin 2017) en hiermee dus ook over de sloop van het oude winkelcentrum. Hopelijk eindigt hiermee ook de genoemde overlast.

 

Bijzondere bewoners

Naast de verbeterpunten kwam het wijkteam in contact met bijzondere bewoners die veel voor medebuurtbewoners betekenen. Zo ook Astrid die voor diverse buren die slecht ter been zijn wekelijks boodschappen doet. En tijdens het uitlaten van de hond heeft ze kennisgemaakt met een (eenzame) man die nu wekelijks een kopje koffie komt drinken. Zelf vindt Astrid dit niet zo heel bijzonder en zelfs meer dan normaal. Maar als iedereen een beetje op elkaar zou letten dan zag de wereld er een stuk beter uit…

 

Wilt u ook iets voor de wijk of voor een ander betekenen? Maar u weet niet hoe u dit aan kan pakken? Neem dan contact op met het wijkteam Brukske. 

Terug naar wijknieuws logo wijkteam brukske