Nieuws uit Brukske

Venray in Dialoog organiseert buurtdialogen over ‘omzien naar elkaar’

maandag 24 september 2018

De jaarlijkse, landelijke Week van de Dialoog staat van 2 tot en met 9 november in het teken van OMZIEN. Ook de vrijwilligers van Venray in Dialoog doen dit jaar weer mee. Met het thema ‘Omzien naar elkaar, hoe doe je dat in Venray?’ wil de werkgroep bijdragen aan een gemeente met buurten waarin het goed samenleven is.  Wil jij over dit thema een dialoog in jouw buurt of dorp organiseren? Dat kan. De werkgroep Venray in Dialoog zorgt dan voor een gespreksleider. Het levert je in elk geval een goed gesprek met buurtgenoten op en er ontstaan misschien zelfs nieuwe initiatieven aan tafel!

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Aan één dialoogtafel kunnen minimaal vier en maximaal acht personen deelnemen. Een getrainde dialoogbegeleider begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen naar elkaar luistert en aan bod komt. Een dialoog duurt 2,5 uur.

De werkgroep Venray in Dialoog heeft als droom om tijdens de Week van de Dialoog in vele dorpen, wijken en buurten in de gemeente Venray buurtdialogen te organiseren waar wordt gesproken over het thema ‘Omzien naar elkaar, hoe doe je dat in Venray? Het zou mooi zijn als mensen hun  woonkamer, eettafel of andere ruimte in de wijk beschikbaar willen stellen voor een verbindend straat- of buurtgesprek! Als ons dat lukt, zijn we ervan overtuigd dat we met elkaar Venray een stukje socialer en prettiger maken!
Wil je een dialoog in jouw buurt organiseren of je wilt deelnemen aan een buurtdialoog, mail dan naar info@venrayindialoog.nl.

Terug naar wijknieuws logo wijkteam brukske