Wijkteam Centrum Centrum-West, dit is wat wij doen

Wie zijn wij en wat doen we?

Wij zijn een team van professionals uit diverse organisaties dat zich gezamenlijk inzet voor de leefbaarheid, veiligheid en welzijn van u en uw wijk.  

Hoe doen we dat?

Interviewen en het bevragen van u als bewoner, is de basis van onze methodiek en werkwijze. We willen continu op de hoogte zijn van hoe u de wijk beleeft en wat u daaraan als prettig ervaart, maar ook wat we daar samen aan kunnen verbeteren. Dit doen we door de straat op te gaan en met u in gesprek te gaan over de veiligheid, leefbaarheid en het welzijn van u zelf en uw medebewoner. We gebruiken hiervoor o.a. de koffietent waar we mee in een straat of bij een winkel staan, bij de scholen in de wijk en bij activiteiten die plaats vinden in de wijk. Kortom we trachten op allerlei mogelijke manieren de beleving van bewoners in beeld te hebben en samen met hen te kijken wat er verbeterd kan worden, maar ook vooral wat de bewoners of bewonersgroepen daar zelf aan kunnen doen.

Onze overtuiging is namelijk dat iedereen iets voor zijn wijk of medebewoner kan betekenen, op welke manier dan ook. U kunt meedenken in de oplossing, de oplossing mee tot stand laten komen, de handen uit de mouwen steken etc. Maar iedereen kan iets doen en vandaar dat wij participatie als voorwaarde hanteren. We doen het samen! Samen werken we aan een veilige, leefbare en zorgzame wijk.

logo wijkteam landweert