Wijkteam Landweert, dit is wat wij doen

Wie zijn wij en wat doen we?

Wij zijn een team van professionals uit diverse organisaties dat zich gezamenlijk inzet voor de leefbaarheid, veiligheid en welzijn van u en uw wijk.  

Hoe doen we dat?

Interviewen en het bevragen van u als bewoner, is de basis van onze methodiek en werkwijze. We willen continu op de hoogte zijn van hoe u de wijk beleeft en wat u daaraan als prettig ervaart, maar ook wat we daar samen aan kunnen verbeteren. Dit doen we door de straat op de gaan en met u in gesprek te komen over de veiligheid, leefbaarheid en het welzijn van u zelf en medebewoner. De manieren die we daar tot nu toe voor gebruiken zijn de koffiekar waar we mee in een straat of bij een winkel staan, bij de scholen in de wijk, activiteiten plaats vinden in de wijk etc. Kortom trachten we op allerlei mogelijke manieren de beleving van bewoners in beeld te hebben en samen met hen te kijken wat er verbetert kan worden, maar ook vooral wat zij daar zelf aan kunnen doen.

Bewonersavond

Op de bewonersavond die meerdere malen per jaar plaats vindt, presenteren we aan de wijk en haar bewoners wat we de periode ervoor aan verbeterpunten en wensen hebben opgehaald bij met die interviews. Door middel van stikkers kan iedere aanwezige aangeven wat hij/ zij graag aangepakt zou willen zien. De 3 verbeterpunten en/ of wensen met de meeste stikkers, gaan we dan ook samen mee aan de slag. Mits er minimaal 2 bewoners met ons mee willen doen, want dat is onze voorwaarde. Als wijkteam werken we namelijk samen met bewoners en lossen niets vóór hen op. Onze overtuiging is namelijk dat iedereen iets voor zijn wijk of mede bewoner kan betekenen, op welke manier dan ook. U kunt mee denken in de oplossing, de oplossing mee tot stand laten komen, de handen uit de mouwen steken etc. Maar iedereen kan iets doen en vandaar dat wij participatie als voorwaarde hanteren. We doen het samen! Samen werken we aan een veilige, leefbare en zorgzame wijk.

logo wijkteam landweert