Nieuws uit Landweert

ClaimJeStraat-pilot van start gegaan; Kamperfoelie gekozen

vrijdag 14 maart 2014

20 februari jongstleden is de pilot ClaimJeStraat gestart. Na zorgvuldige selectie zijn er tien straten door heel Nederland gekozen waarvan actieve bewoners zelf in actie komen voor veiligheid, leefbaarheid en inbraakpreventie. De Kamperfoelie in Venray is één van deze straten. ClaimJeStraat stelt bewoners van straten in Nederland in staat om meer invloed te hebben op hun directe woon- en leefomgeving. Dit doen bewoners zelf, samen met en/of geholpen door de overheid.

Een veilige plek om te wonen eindigt niet bij de muren van ons eigen huis: juist op straat valt veel te winnen! Tien straten door heel Nederland gaan vóór 15 mei met een klein budget een concrete activiteit houden aan de hand van de thema's veiligheid, leefbaarheid en inbraakpreventie waarna een onafhankelijke jury een winnaar uitkiest die de hoofdprijs van € 1.000,- ontvangt. Gezamenlijk worden de handen uit de mouwen gestoken door minimaal één activiteit uit te voeren.

De wijkbewoners van de Kamperfoelie zetten zich met name in voor snelheid beperkende maatregelen in de straat en het bevorderen van de sociale cohesie. Ze krijgen hierbij ondersteuning van het wijkteam Landweert.

Actieve bewoners krijgen een eigen straatpagina ter beschikking gesteld waarop ze gezamenlijk en gemakkelijk activiteiten kunnen organiseren.

Meer weten over ClaimJeStraat? Kijk eens op www.claimjestraat.nl

Terug naar wijknieuws logo wijkteam landweert