Nieuws uit Landweert

De Natuur Belevingstuin Landweert, vrijwilligers gevraagd !!

dinsdag 15 april 2014

Het projectplan Natuur Belevingstuin Landweert (NBL) is een initiatief van wijkbewoners uit de wijk Landweert-II in Venray om te komen tot een speelgelegenheid voor kinderen van hun wijk in een omgeving waar natuurlijke elementen een hoofdrol spelen.

Het doel is een speellocatie te realiseren van een andere opzet tot spelen en beleven dan de gebruikelijke speelgelegenheden in de wijk. Een locatie met natuurlijke elementen en in een natuurlijke omgeving met veel aandacht voor de motorieke ontwikkeling van de kinderen, de beleving, de ontdekking, het fantaseren en de ervaring van spelen in de natuur.

Er is bij de voorbereiding en aan de totstandkoming van dit plan gedacht aan het opzetten en ontwikkelen door bewoners samen met de kinderen van de wijk en ondersteund door vrijwilligers en (gemeentelijke) instanties. De voorbereidingen zijn in volle gang. Zo is er ondertussen een deel van de benodigde financiële middelen verkregen van o.a. Wonen Limburg, de Rabobank Horst-Venray en Kern met Pit. De gemeente Venray draagt haar steentje (houtje) bij door bomen en houtsnippers aan te leveren en de instantie Moj Venroj (Mensana) hebben bij een deel van het terrein de oude prikkeldraadafrastering weggehaald.

Het grondwerk is gedaan door een machinist van de Firma Maessen, hopelijk blijft het vervelende brandnetelplantje nu weg. Wel moet het terrein nog aangekleed en ingericht worden. Zo moet de zandkuil nog gevuld worden met speelzand en de klimtoestellen moeten gemaakt worden. Ondertussen was een wijkbewoner zo vriendelijk om alvast een deel van de boomstammen te zagen.

Bij het publiceren van dit stukje zou het zo maar eens kunnen zijn dat er al begonnen is met het grondwerk voor het maken van een fietscrossbaantje op het gravel gedeelte van deze voormalige tennisbanen.

Vervolgens staan er nog meer activiteiten op het programma waarbij wij uw hulp goed kunnen gebruiken. Dus meld u aan en beweeg uw buren dit ook te doen. Vele handen maken licht werk.

De planning is om op zaterdag 14 en 21 Juni in de ochtend van 09:00-12:00uur de Natuur Belevingstuin definitief in te richten. Daarbij kunnen wij uw hulp goed gebruiken.

Wil je ons helpen meld je dan aan bij onderstaande personen:
(Please enable JavaScript to view this email address) of (Please enable JavaScript to view this email address) of (Please enable JavaScript to view this email address)

Terug naar wijknieuws logo wijkteam landweert