Nieuws uit Landweert

Informatieavond d.d. 9 december 2019 Waak voor inbraak in Landweert

dinsdag 10 december 2019

Afgelopen maandag 9 december organiseerde de politie samen met het Wijkteam Landweert en de gemeente een informatie-avond voor de wijkbewoners van Landweert. Doel van deze avond was mensen te informeren over (het voorkomen van) woninginbraak. Het afgelopen jaar zijn er verschillende inbraken geweest, waaronder een aantal in Landweert. Reden voor het wijkteam om deze avond te organiseren.

Helaas hebben we moeten constateren dat een deel van de wijk te laat van deze avond op de hoogte is gebracht. Het heeft op deze adressen een week geduurd voordat de uitnodigingen werden bezorgd. We hebben hiervan een melding gemaakt bij de postbezorger, met de wetenschap dat dit voor deze mensen niet meer goed te maken valt. Onze welgemeende excuses hiervoor.

Samenvatting

Daarom hieronder een korte impressie van de avond, met enkele links voor meer informatie:
Een van de gastsprekers deze avond was Evert Jansen. Een voormalig inbreker die zo’n 10 jaar geleden het roer heeft omgegooid. Evert heeft in het verleden een rol gehad in het tv-programma ‘de inbreker’. In één van de uitzendingen is te zien hoe makkelijk het inbrekers vaak wordt gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=chYVFMJVSjc

Bezoek aan Landweert

Eerder op de dag bracht Evert een bezoek aan Landweert en ’s avonds heeft hij zijn bevindingen gepresenteerd. Hij vond een aantal schuurtjes en achterdeuren die niet op slot waren. Een inbreker wordt het dan wel heel makkelijk gemaakt. Opvallend was dat zijn acties overdag niet zijn opgevallen door buurtbewoners. Er is slechts een enkele melding gemaakt van een vreemde activiteit in de wijk. Evert had nog een belangrijke boodschap: Voorop staat dat derden van je spullen af moeten blijven, maar je kunt zelf ook zeker wat tegen inbraak doen. Sluit de deuren en ramen altijd af en gebruik degelijke sloten. Zet daarbij geen trapjes in je achtertuin. En meld vreemde zaken altijd bij de politie.

Als afsluiting heeft Evert het publiek opgeroepen om zelf actie te ondernemen. Dit hoeft niet veel te kosten, maak een WhatsApp-groep met je buurtgenoten en organiseer bijeenkomsten om elkaar te leren kennen. Dan weet je eerder of er vreemde dingen in de buurt gebeuren.

Kijk voor meer informatie op: www.waakvoorinbraak.nl.

 

Terug naar wijknieuws logo wijkteam landweert