Nieuws uit Landweert

Kinderen Kruudwis richten Natuur Belevingstuin Landweert in

donderdag 24 april 2014

Wijkteam Landweert. De Natuur Belevingstuin Landweert: is een initiatief van een aantal wijkbewoners uit de wijk Landweert-II en vooral van een aantal bewoners van de Muurpeper, Morgenster en de Melisse.

Een aantal enthousiaste bewoners heeft een werkgroep gevormd om het voormalige tennispark van TC Rodhe en het aansluitende paardenweitje op te gaan knappen en om te toveren tot een natuurbelevingstuin.

Na eerst een tijd plannen te hebben gemaakt en de juiste middelen vinden voor dit project was het nu tijd voor actie. Afgelopen weken is er al flink grondwerk verzet om de vele brandnetels uit het zicht te halen. Er is een grote natuurlijke zandbak gecreëerd die vol is gestort met speelzand en de eerste lijnen voor de fietscrossbaan zijn al zichtbaar.

De gemeente Venray evenals het wijkteam en het wijkplatform ondersteunen en faciliteren de werkgroep hierin.

Nadat de kinderen uit de bovenbouw van de Kruudwis al eerder maquettes hadden gemaakt voor de inrichting van de belevingstuin mochten vandaag, donderdagmiddag 24-4 de eerste fysieke werkzaamheden worden uitgevoerd. De kinderen van groep 3 mochten zaden van wilde bloemen planten, groep 4 werd aan het werk gezet met het uitzetten van een zelf gecreëerd pad van houtsnippers en de kinderen van groep 7 mochten heuse wilgenhutten gaan maken. De bedoeling van de belevingstuin is dat met name de kinderen het terrein zelf spelenderwijs gaan inrichten en blijven veranderen.

Vervolgens is het plan om op zaterdag 14 en 21 juni  in de ochtend van 09:00-12:00 uur de Natuur Belevingstuin definitief verder in te richten. Daarbij kunnen wij uw hulp goed gebruiken.

Wil je ons helpen of heeft u vragen over het verdere verloop van dit initiatief meld je dan aan bij onderstaande personen.
Rob Hazeleger: (Please enable JavaScript to view this email address)
Theo Hendriks: (Please enable JavaScript to view this email address)
Marielle Jansen: (Please enable JavaScript to view this email address)

kinderen pakken samen aan in de nieuwe natuurtuin
Terug naar wijknieuws logo wijkteam landweert