Nieuws uit Landweert

Ons schoolplein

dinsdag 15 april 2014

(Dit is geschreven door Eva (8 jaar) en Lotte (9 jaar) uit groep 5 van de Montessorischool).

Wij zijn van de leerlingenraad van de Montessori school.

Bregje, Demi en Anne  zitten in groep 8. Adis zit in groep 7. En Stijn zit in groep 6. En Lotte en Eva zitten  in groep 5. Noah zit in groep 4.

Met de leerlingenraad hebben wij een les gekregen van Cansu en Manon van het wijkteam Landweert. Zij hebben uitgelegd wat zij doen met het wijkteam. Daarna hebben alle bovenbouwgroepen les van hun gekregen. Ze zijn samen gaan bekijken hoe wij ons schoolplein kunnen veranderen, en of we dit ook samen met mensen die in de buurt wonen kunnen doen. Het zou namelijk wel leuk zijn als straks meer mensen ons plein gebruiken. En misschien willen mensen uit de buurt dat wel.

De bovenbouwers hebben  na die les allemaal ideeën opgeschreven en daarop hebben wij met de hele school  gestemd voor wat we op het schoolplein willen hebben en we hebben gestemd met Cansu en Manon van het wijkteam Landweert. We mochten stickers plakken bij dat wat we het liefste wilden op ons plein.

Er komt nu een chillplek, een evenwichtsbalk, een picknicktafel, wildbreien (als mensen uit de wijk ons hiermee willen helpen) en een moestuin. Ook wordt het plein beschilderd.

Het is nog niet klaar, maar we zijn wel al begonnen. Iedereen mag komen kijken naar ons plein!

Terug naar wijknieuws logo wijkteam landweert