Wijkteam Veltum, dit is wat wij doen

Wie zijn wij en wat doen we?

De afgelopen jaren is in Nederland veel veranderd op het gebied van zorg en welzijn. De gemeente heeft er zorgtaken bijgekregen en er wordt in eerste instantie gekeken naar wat u zelf kunt doen. U staat er echter niet alleen voor. Het wijkteam Veltum denkt graag met u mee. Het wijkteam bestaat uit een wijkverpleegkundige, maatschappelijk werker van Synthese, medewerker leefbaarheid van Wonen Limburg, consulenten van MEE en Met ggz en de gemeente Venray. Wij werken nauw samen met het Wijkplatform Veltum.  Heeft u dus een vraag over werk en inkomen, zorg, opvoeding, huishouding, klussen, vervoer of mobiel zijn, wonen en ontmoeten, neemt u dan gerust contact met ons op.  Dit kan ook voor een medewijkbewoner zijn.

Hoe doen we dat?

Indien u een vraag heeft, komen we bij u langs voor een keukentafelgesprek. Wij kijken dan samen met u naar een oplossing. In eerste instantie kijken we wat u zelf kunt doen en als dat niet lukt is er misschien iemand in uw omgeving die voor een oplossing kan zorgen. Naast de gesprekken bij bewoners thuis zijn wij regelmatig in de wijk te vinden. U kunt ons tegenkomen bij activiteiten in wijkcentrum ‘t Schöpke, maar ook op straat om van u te horen wat u van de wijk vindt en hoe het met u gaat. Wij zijn altijd benieuwd of u nog tips heeft om de wijk te verbeteren.

Inloopmiddag

Het wijkteam organiseert iedere 1e dinsdag van de maand een inloopochtend van 10.30 – 11.30 uur  in wijkcentrum ’t Schöpke. Onder het genot van een kopje koffie maken wij graag kennis met u en kunt u bij ons terecht met al uw vragen.  

Tot ziens in de wijk!

logo wijkteam veltum